Az egészséges táplálás

15th Jun 2011

Az anyatej a legegészségesebb táplálék a babák számára. Számos előnyös tulajdonsága közül az egyik az, hogy támogatja a jótékony baktériumok szaporodását a bélflórában. Szerencsés esetben a baba táplálására már a terhesség alatt felkészül a szervezet. Az első három napban előtej, ún. kolosztrum termelődik, amely fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, alacsony zsír-és tejcukor tartalmú, könnyen emészthető.

Az előtejet felváltja az átmeneti tej, kb. a harmadik naptól. Ennek összetétele fokozatosan változik kb. a tizedik napig, amikor érett anyatejjé válik, színe is átalakul az erősebb, sárgásabb árnyalatból világosabb, fehérebb lesz. A tej termelése a kereslet-kínálat alapján működik. Minél többet szopik a baba, annál több tejet termel a mell.

Mit tehetünk, ha mégsem vagyunk ilyen szerencsések? Szoptatási nehézségekkel, aggodalmakkal kapcsolatos kérdésekre, a helyes hozzátáplálásra a kigyensúlyozott babaétrendre és táplálással kapcsolatos problémák megoldására kapunk válaszokat, ötleteket a www.milumil.hu weboldalon.

Leave a Reply